Home / Uncategorized / Nyt backup kamera – Det skal testes!

Nyt backup kamera – Det skal testes!

My_Nicklas_collage1Jeg har netop indkøbt et ældre kamera hus som jeg skal bruge til backup/sekundært kamera i forbindelse med mine bryllupsopgaver.

Valget faldt på den første model i Canons 5D serie.

Et kamera som har mange år på bagen og umiddelbart virker en anelse primitivt.
Kameraet skulle stå sin prøve da jeg for hyggens skyld gik igang med at fotografere to af min kones dagpleje børn en tidlig eftermiddag.

Tanken var at fange dem i deres naturlige miljø for at teste kameraets even til at fokusere på modeller der måske ikke sad helt stille i lys der kunne skifte alt efter hvordan modellen flyttede sig.


Billederne blev taget i vores stue hvor et større vinduesparti ca. 3-4 meter væk samt et vindue ca 1 meter væk sørgede for lyskilden i form af naturligt lys.
Trods en masse forårslys fra vinduerne besluttede jeg mig for at skyde billederne med åben blænde for at skabe baggrundssløring, få en ordentlig lukketid samt for at teste kamerats evne til at fokusere præcist.

På trods af de ældre fokussystem kom der rigtig mange brugelige billeder i kassen, så jeg er godt tilfreds med mit køb.

Jeg holder meget af at fotografere med naturligt lys og synes det er sjovt at tage portrætter i naturlige omgivelser når meget af min vinter er gået med billeder i mit studie.
Billederne får som regel en mere afslappet og “ægte” stemning som kan pynte ligeså meget på en væg som et stilrent foto taget med hvid baggrund og flash lys.

Her er nogle af billederne jeg tog(med oplysninger om blænde, lukketid samt ISO).

f/2,0
1/400
ISO 320

nicklas01_blog

f/1,2
1/800
ISO 320

nicklas02_blog

f/1,2
1/320
ISO320

my_01_blog

f/2,0
1/400
ISO320

my02_blog

Skrevet af: Nikolaj Grundtvig


Skriv et svar